Ενδιαφεροντα Περιστατικα:

davaridental.gr

Ολικη απωλεια των δοντιων & 3η ηλικια

Ναι! Υπάρχει σωστός τρόπος αντιμετώπισης με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα!

Η ολική νωδότητα (δηλαδή η ολική απώλεια των δοντιών του ασθενούς) αποτέλεσε και αποτελεί μείζον πρόβλημα της στοματικής υγείας του πληθυσμού, με πολλαπλές προεκτάσεις στην γενική υγεία όπως πεπτικά, αισθητικά και ψυχολογικά προβλήματα των ασθενών.

Οι τρόποι αποκατάστασης της ολικής νωδότητας είναι οι εξής:
1) Ολικές συμβατικές οδοντοστοιχίες
2) Ολικές επένθετες επί εμφυτευμάτων οδοντοστοιχίες
3) Ακίνητη προσθετική αποκατάσταση επί εμφυτευμάτων

Στους πολύ ηλικιωμένους ασθενείς με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, η λύση των των ολικών οδοντοστοιχιών είναι μονόδρομος καθώς η κύρια μέριμνά μας είναι να λάβουν την καλύτερη περίθαλψη με την ελάχιστη ταλαιπωρία.

Στους ασθενείς αυτούς έχουμε επιπροσθέτως να αντιμετωπίσουμε πολύ απορροφημένο οστό που καθιστά δύσκολη την λειτουργία των συμβατικών ολικών οδοντοστοιχιών στην κάτω γνάθο.

Εδώ έρχεται να βοηθήσει η χρήση mini εμφυτευμάτων που τοποθετούνται ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ χωρίς ιδιαίτερους χειρουργικούς χειρισμούς.

Στο ιατρείο μας προσφέρουμε σωστή κατασκευή ολικών συμβατικών και επένθετων επί εμφυτευμάτων ολικών οδοντοστοιχιών που θα επιτρέψουν στον ηλικιωμένο ασθενή να χαρεί την καθημερινότητά του.

davaridental.gr

Αποκατασταση ιδιαιτερως αποχρωματισμενων δοντιων

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μετά από ενδοδοντικές θεραπείες η από χρώσεις από τετρακυκλίνες είναι αδύνατη η χρησιμοποίηση συντηρητικών μεθόδων αποκατάστασης όπως λεύκανση η όψεις ρητίνης.
Τότε καταλήγουμε σε από καταστάσεις ζιρκονίας οι οποίες και καλύπτουν τον από χρωματισμό αλλά και δίνουν άψογο αισθητικό αποτέλεσμα στην πρόσθια περιοχή.